De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

What the hack

Voel je je wel eens totaal uitgeput, leeggezogen of enorm beïnvloed na een ontmoeting met een ander? Terwijl je je ervoor nog kiplekker voelde en helemaal bij jezelf was. Het zou goed kunnen dat je dan energetisch gehackt bent en jouw energie vermengd is met die van jouw gesprekspartner. Je kunt niet meer volledig bij jouw eigen krachtbron komen. Tijd voor actie, want jij kunt de hack te lijf!

Wat zijn koorden?

Koorden zijn verbindingen tussen personen, maar ook tussen mens & dier. Snelwegen waarover communicatie/ energie, van de één naar de ander beweegt. Bijvoorbeeld als je overlegt met een collega, maar ook als je aan een ex vriend of vriendin denkt. Ze zijn onderdeel van ons dagelijks leven zonder dat we de koorden daadwerkelijk waarnemen. Achterlangs, onzichtbaar, net als een hack.

Het effect van koorden is dat de energie van de één vervloeit met de energie van de ander. Dat is niet een probleem als het gaat om twee geliefden of ouders & hun kinderen. Zij zijn van nature met elkaar verbonden als onderdeel van het hechtingsproces of intieme relatie. Maar wel als de koorden zonder bewuste toestemming  energie bij je aftappen en vervuilend werken, niet voedend zijn.

Hooggevoeligheid & koorden

Hooggevoelige personen zijn mensen bij wie de aura (het beschermende energieveld om je heen) in de regel groot is. De aura fungeert als een antenne waarmee de omgeving actief wordt afgetast. Het grote intuïtieve vermogen waar hooggevoelige mensen van nature mee uitgerust zijn, heeft te maken met een (te) grote aura en chakra’s (energieknooppunten) die ver naar buiten gericht zijn.

Deze aanleg maakt dat je meer schade ondervindt van belastende koorden, omdat je erg je best doet de mensen om je heen zo goed mogelijk te scannen en in te schatten. Je verlaat daarmee jouw eigen basis en richt je primair op de energie van anderen. Zo maak je zelf onbewust koorden aan. En geef je ruimte om koorden van anderen bij jou te laten aanhaken. Een lek in jouw beveiligingssysteem!

Antivirus scan

Stel allereerst voor jezelf vast of de koorden (nog) een doel hebben. Hoe belemmeren deze koorden je in jouw ontwikkeling en groei? Uit welk gebied komen ze en waar houden jullie elkaar vast? Bijvoorbeeld op het thema veiligheid (1e chakra) in het contact met jouw moeder. Is de communicatie verstikkend, voorwaardelijk (“ik heb al zoveel voor je gedaan”) en dus niet vrij?

Dan heb je nu de keuze om met dit bewustzijn stappen te ondernemen. Koorden leren je altijd iets over jezelf en worden je (voor)gespiegeld door het gedrag van de ander. Kijk er naar (wat is de winst?) en weet dat je bij machte bent de koorden op te schonen als jij er klaar voor bent. Zijn ze eenmaal losgemaakt, veranderd of verwijderd, dan volgt automatisch een gevoel van bevrijding.

Opschonen en ontkoppelen

Hoe schoon je koorden op en kun je ze ontkoppelen? De gouden regel is start bij jezelf en handel vanuit liefde en respect voor jezelf en de ander. Stel je voor waar de koorden zijn aangelegd, voel waar ze zitten of ga uit van de intentie jezelf te bevrijden van alles dat je belemmert. En koester wat de energie je heeft geleerd, bijvoorbeeld beter grenzen leren stellen en bij jezelf blijven.

Visualiseer dan dat je een magneet aanzet voor het terughalen van jouw eigen (verloren) energie. Deze magneet trekt feilloos naar zich toe wat nu nog bij de ander is, je hoeft er geen moeite voor te doen. Vertrouw op de wijsheid van jouw lichaam. Vervolgens stuur je vanuit een neutrale houding alle energie die van de ander is terug naar zijn/haar magneet. Denk er aan en het gebeurt meteen.

De uitwisseling van energie is belangrijk, omdat je alleen jouw eigen energie met bijbehorende thema’s kunt transformeren. De laatste stap is om het koord los te maken vanuit de aanhechting (meestal bij de chakrapunten). Laat het er als vanzelf tussenuit vallen. Begraaf het koord in  gedachten op een mooie plek en bedank het voor de nieuwe inzichten. Je kunt het koord ook meegeven aan gidsen, zoals een aartsengel of een overleden dierbare. Zo ben je weer hackvrij!

Lees in ons volgende blog meer over de relatie tussen chakra’s en koorden.

4 Reacties

  1. Ik wil altijd mensen helpen en luisteren. Ik voel inderdaad vlug aan hoe iemand zich voelt, zelf via berichtjes die mensen schrijven. Maar ik heb een slecht gevoel om geld te vragen voor diensten. Maar ik denk dat ik die gevoelens moet loslaten…

    1. Hi Petra,

      De wil om mensen bij te staan en te helpen is mooi en vaak ook heel dankbaar! Aan de andere kant is het ook interessant om bij jezelf te bekijken waar die wil en het snel aanvoelen bij jou in je leven toe leidt? Herkenbaarheid? Ook snel vollopen met energie van anderen? Wil je alleen ervaringen uitwisselen en delen? Of er toch jouw beroep van maken om mensen vooruit te helpen met jouw kwaliteiten? In het laatste geval is het ons inziens niet vreemd om er geld voor te vragen. Geld is ook energie, de waarde vaststellen van jouw hulp/coaching is echter iets heel persoonlijks. Wij ervaren in onze praktijk dagelijks dat je als healer bezig bent met koorden. Positief geladen door een verbinding aan te gaan met een client, maar ook na een sessie weer losweken en loslaten van de emoties. En voelen en evalueren waar ‘t ons zelf heeft geraakt. Zo groeien en ontwikkelen we aan 2 kanten. Laat je ons weten of we jouw reactie zo voldoende hebben beantwoord?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon