De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

verstrikt in de tijd hoe blijf ik in het nu?

Onze aandacht brengen naar het nu blijkt niet zo gemakkelijk in de maatschappij waarin wij leven. Velen van ons volgen yogalessen, kiezen voor meditatie of workshops gericht op bewustzijn om in de stilte & open ruimte van het nu te komen, te zijn. Te ervaren wat er dan organisch op je pad komt. Jouw intuïtie  krijgt de kans zich te laten horen, voelen, zien of weten. De centrale vraag in dit blog is hoe we de dimensie tijd kunnen gebruiken om inzicht te krijgen in wat ons nog belemmert om in het nu te zijn.

 

Verleden, heden, toekomst

Dit zijn de 3 modaliteiten waar we in dit leven, waarin tijd de centrale factor is, mee te maken hebben. Als wij je vragen waar de meeste aandacht op een normale werkdag naar toe gaat; dingen in het verleden, het heden of de toekomst? Wat zou je antwoord dan zijn? Wij vermoeden dat jouw respons wijst naar morgen, overmorgen, vooruit in de tijd.

Op je werk maak je actielijstjes die je stap voor stap afhandelt. Vaak loop je achter en heb je nog werk in te halen of neem je ‘t mee naar huis. ’s Avonds kom je thuis en erger je je vervolgens aan het gedrag van jouw kinderen of partner. Emoties gaan met je aan de haal, je geduld raakt op, want je hebt al zo hard gewerkt. Emoties hebben hun oorsprong in jouw verleden. Conclusie; de knop van het heden is bij de meesten van ons niet ingedrukt.

De toekomst stuwt ons voort

We hobbelen over het heden heen, worden opgejaagd door tijdsdruk, verwachtingen en voorgenomen doelen. Hangen als het ware naar voren in de energie, zijn niet meer met ons lijf geankerd in het moment. Wat maakt dat we ons zo laten verleiden door mogelijke scenario’s? Dit heeft alles te maken met hoe we onze samenleving hebben ingericht.

De toekomst weerspiegelt de huidige maatschappij met al haar structuren die we gecreëerd hebben. Kantoortuinen, het bancaire leenstelsel, het onderwijssysteem dat ons voorbereidt op het vinden van een baan. De vraag is niet wat leeft er in een kind? Hoe word ik een gelukkig mens & wat heb ik daar nu voor nodig? De focus ligt op waar we naar toe moeten.

Het verleden remt ons af

De emoties die opspelen na het werk, thuis, in jouw relatie wijzen naar jouw verleden. Hoe heb je in het gezin waarin je bent opgegroeid geleerd om met tegenslag om te gaan? Met andere zienswijzen en gedrag van broers en zussen overweg te kunnen? Ben je door jouw ouders werkelijk gezien in wie je bent? Of ben je gekwetst, afgeremd, niet serieus genomen?

Opspelende emoties brengen ons terug in oude reactiepatronen die in onze jeugd zijn ontwikkeld. Om je te beschermen tegen pijn en verdriet. Soms ook zijn de emoties een deel van de familiehistorie. Het gedrag wordt steeds opnieuw herhaald, de angel is er niet uit gehaald. Dit leidt tot drama en traumatische ervaringen. Reactiepatronen die zich blijven herhalen totdat jij je realiseert dat het tijd is om te helen en je los te maken van het oude.

Verleden & toekomst in dienst van het nu

We leggen dus zowel koorden (energetische verbindingen) aan naar het verleden als de toekomst. Via deze koorden resoneren we veelal onbewust. We lopen als het ware aan het lijntje van de geschiedenis die zich herhaalt of de toekomst die jij al van tevoren vastlegt door intenties de lucht in te sturen. “Het zal toch wel niet lukken met mijn sollicitatie”.

Op basis van jouw verwachting, opleidingsniveau of andere waarden kleur je het plaatje al in binnen de contouren van de maatschappelijke structuur die je kent. Maar weet dat niets onmogelijk is als je vanuit je hart durft te leven. Het leven als een spel ziet waarin je waardevolle lessen leert die je klaar stomen om in de innerlijke rust van het heden te verblijven.

Op weg naar flow & voorspoed

We zijn als mens niet voor niets in deze 3e dimensie actief. Verleden en toekomst hebben hun waarde, reiken ons inzichten aan die we kunnen gebruiken in ons transformatieproces op weg naar het nu. Inzichten die we kennelijk nodig hebben om te begrijpen, herinneren, jezelf beter (aan) te voelen. Ons hart volledig te kunnen & durven openen, flow te ervaren.

Kortom: grijp je kans en gebruik de hele tijdlijn (verleden, heden & toekomst)! Het is je niet voor niets in de schoot geworpen in dit leven. En geniet onderweg met volle teugen van wat je tegenkomt. Alles heeft betekenis op weg naar jezelf en de 5e dimensie waarin we compassie, harmonie en balans zullen ervaren. Vreedzaam met onszelf en anderen in de wereld kunnen zijn. Kijk jij er ook zo naar uit?

0 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon