De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

Verstikkende relatiekoorden effectief te lijf!

Zoals beloofd in ons vorige blog over koorden, “What the hack”,  gaan we nu dieper in op wat energetische koorden je daadwerkelijk te vertellen hebben. Niets is voor niets. Net als een ziekte jouw lichaam vertelt dat de natuurlijke balans verstoord is, transporteren energetische koorden (subtiele) informatie tussen jou en een ander. Als je dit als belastend ervaart is het raadzaam om te ontdekken waarom, door wie en wat je zo geraakt bent.


Het verband tussen chakra’s en koorden

Chakra’s zijn energiecentra die actief zijn in jouw lichaam. Chakra is een woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk wiel. Het is een soort draaikolk die energie optimaal door jouw lichaam laat stromen. Elk van de zeven draaikolken heeft unieke eigenschappen en hoort bij een specifiek gebied in het lichaam. Om gebalanceerd en gezond te kunnen leven is het belangrijk om verstoring in de energiecentra te voorkomen.

Chakra’s kunnen uit balans raken door o.a. negatieve gedachten in jezelf, maar ook omgevingsfactoren. En daar komen de koorden om de hoek kijken. In contact met elkaar activeren we (meestal onbewust) energetische koorden met een ander. Deze koorden zijn verbindingslijnen tussen jouw chakra’s en die van de ander, waarin de energie zich vermengd. Dit laatste kan ruis op de lijn en heftige emoties veroorzaken, waaronder boosheid, je niet vrij voelen of je leeggezogen voelen.

Om je goed te adviseren wat je met deze emoties kunt doen, gaan we eerst dieper in op de chakra’s.

De 7 hoofdchakra’s in vogelvlucht

 1. Stuit- of wortelchakra, kleur rood. Plaats: uiteinde ruggengraat. Thema: zich thuis & veilig voelen (op aarde) en aanwezig zijn in het hier & nu. “Ik ben”
 2. Sacraal chakra, kleur oranje. Plaats: onderbuik, net onder de navel. Thema: uiten van emoties en relaties aangaan. “Ik voel”
 3. Solar Plexus, kleur geel. Plaats: rond de navel. Thema: zelfwaardering en de kracht om te bereiken wat je wilt. “Ik kan & wil”
 4. Hartchakra, kleur groen. Plaats: ter hoogte van het orgaanhart, maar dan in het midden van de je borst. Thema: liefde en vertrouwen. “Ik bemin en word bemind”
 5. Keelchakra, kleur blauw. Plaats: keel. Thema: jezelf uiten, kunnen en durven zeggen wat er in je omgaat. “ik spreek en word gehoord”
 6. Hoofdchakra of derde oog, kleur indigo. Plaats: voorhoofd, in het midden tussen de ogen. Thema: bewustzijn, inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie.  “Ik zie”
 7. Kruinchakra, kleur paars. Plaats: in het midden bovenop het hoofd. Thema: eenheid, spiritualiteit en verbinding tussen lichaam & geest. “Ik weet

Vechten of voelen?

Meestal weet je intuïtief wel hoe sterk een koord tussen jou en de ander is. Een koord heeft enerzijds de bedoeling om energie met een hoge vibratie uit te wisselen. Zo kunnen we elkaar woordeloos inspireren tot ontwikkeling. Denk aan telepathische communicatie die je hebt met een ander (weten wat hij/zij denkt, voelt, wanneer iemand je gaat bellen) Anderzijds zijn koorden bedoeld om van elkaar te leren op de minder ontwikkelde of genegeerde gebieden in onszelf. Onze pijnstukken.

Ik kwam vorige week een dame tegen die ik kende van een opleiding die we samen volgden. Zij begeleid nu mensen met kanker en leert ze niet te vechten tegen de ziekte, maar juist te onderzoeken wat deze ziekte hen komt brengen. Met vechten verlies je veel energie, door inzichten op te doen leer je meer over jouw eigen binnenwereld en welke mogelijkheden er zijn om liefdevol met de tegenslag en jezelf in het midden van die storm om te gaan.

Slachtoffer, dader of allebei?

Een goede graadmeter voor het ontdekken van een belastend koord is jezelf af te vragen hoe vaak je denkt of gevoelens hebt over de ander. Met name als deze gedachten of gevoelens obsessief, manipulatief of angstig van aard zijn. Als het een geliefde betreft, ben je nog meer verstrikt in elkaar en vraagt het ten eerste goed bij jezelf te blijven. Wat doe ik in deze relatie en wat projecteer ik op mijn partner, maar begint eigenlijk ook bij mijzelf? Koorden zijn soms confronterende heelmeesters!

Of voel waar in jouw lichaam je pijn of ongemak waarneemt. Kijk eens of je ’t kunt relateren aan de posities van de chakra’s zoals we hierboven beschreven hebben. Emoties kunnen je ook de weg wijzen. Ben jij een hoog gevoelig persoon en heb je een relatie met een narcistische partner? Realiseer je dan dat dit te maken heeft met het derde chakra. In overactieve stand leidt dit tot dominantie en agressie. Bij weinig activiteit tot besluiteloosheid en (zeer) beperkt zelfvertrouwen.

Via welk chakra loopt het koord?

Zelfonderzoek levert vaak mooie inzichten op. “Word ik overheerst of laat ik mij overheersen?” In het laatste geval gun je jezelf de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de situatie door aan jezelf te werken. Om je op weg te helpen naar bewustzijn en zelfontplooiing geven we je een overzicht van de chakra’s in overactieve en onderontwikkelde staat. Lees het en laat de informatie rustig op je inwerken. Jouw onderbewuste zal je signalen geven waar in jezelf je kunt zoeken en ontdekken.

 1. Te weinig actief: angstig, nerveus, gebrek aan discipline. Overactief: materialistisch, traag, hebzuchtig, angstig.
 2. Te weinig actief: stijf, afgepast, kan niet goed genieten. Overactief: overgevoelig, verslaafd (aan seks), dwangmatig gedrag.
 3. Te weinig actief: passief, besluiteloos, weinig zelfvertrouwen. Overactief: dominant, agressief, overactief.
 4. Te weinig actief: eenzaam, kritisch, bitter, weinig empathisch. Overactief: afhankelijk, bezitterig, jaloers.
 5. Te weinig actief: angst om te spreken, jezelf te laten horen en uit te drukken. Overactief: niet kunnen luisteren, hoort zichzelf graag praten.
 6. Te weinig actief: weinig inzicht en visie, slecht geheugen, rechtlijnig. Overactief: fantast, kan hoofdpijn, nachtmerries en zelfs hallucinaties veroorzaken.
 7. Te weinig actief: moeite met leren, niet open voor spiritualiteit, apathisch. Overactief: over-intellectueel gedrag, verwarring, spiritueel verslaafd, doorslaan.

In een volgend blog gaan we in op verschillende technieken die je helpen om de koorden te zuiveren en los te maken. En net zo belangrijk, hoe je positief en opbouwend met jouw levensthema kunt omgaan.

7 Reacties

  1. Hi Patricia,

   Dankjewel voor jouw positieve reactie! We werken momenteel toe naar een drieluik over het onderwerp koorden om je een zo goed mogelijk overzicht van dit onderwerp te geven. In het laatste deel zullen we schrijven over koorden uit het verleden. Dit komt eind volgende week uit. Daarna zullen we uitgebreider ingaan op hoe de koorden te zuiveren en te reinigen met liefdevolle energie en intentie. Aan het slot van het blog ‘What the hack’ hebben we al wel kort aangetipt hoe je dit kunt doen via een visualisatie. Ook in onze blogs over kristallen lees je dat een kristal als labradoriet een sterk be- en afschermende werking heeft. We komen zo snel mogelijk bij je terug!

 1. Tjeetje………..antwoorden en inzichten komen gelukkig altijd op een moment dat de nood het hoogst is, dank jullie wel. Labradoriet als be- en afscherming, mooi! hoe kan ik jullie artikelen in mijn mailbox krijgen om ze op een rustig moment te herlezen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon