De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

Kristallen als rots in de branding

We leven in een spannend tijdperk, een turbulent jaar, dat haar laatste kwartaal uitdient. De verkiezingsstrijd in Amerika beheerst het dagelijks nieuws. Berichten die een andere kant van de medaille laten zien zijn die van inheemse stammen die eensgezind protesteren tegen de aanleg van een olie pijplijn dwars door hun grondgebied. Ze slaan de handen ineen ter behoud van het welzijn van mens en aarde. Wij, mensen, zijn verantwoordelijk voor wat er aan vervuiling in elk opzicht al is veroorzaakt. En we kunnen helpen door onszelf en onze omgeving te zuiveren met behulp van kristallen, die de aarde ons liefdevol aanbiedt. Doe je mee?


Het geheugen van kristallen

Afgelopen week hadden we de kans een avond mee te maken in Almere waar Little Grandmother vertelde over haar missie. Kiesha Crowther is een Amerikaanse vrouw uit Arkansas die nauw contact onderhoudt met diverse inheemse stammen. Ze heeft van hen haar titel gekregen, is onderdeel van hun rituelen en fungeert als boodschapper van hun ‘vergeten’ wijsheid.

Kiesha drukt iedereen in haar verhaal met de neus op de feiten als het gaat om de erbarmelijke staat van onze planeet. Ze attendeert ons op het belang van kristallen, die fungeren als harde schijf voor het opslaan van (oneindig veel) informatie. Door kristallen terug te geven aan de aarde kan de planeet m.b.v. positieve intenties gereinigd worden. Geef ze mee aan het stromende water, geprogrammeerd met liefde, is haar advies.

Wat dient je wel & wat niet meer?

In navolging van Kiesha roepen wij je op bij jezelf te beginnen door los te laten wat je niet langer dient. Vervuilend werkt in jouw eigen energiesysteem. Dit kunnen langlopende verbindingen zijn die je veiligheid en vertrouwdheid bieden, maar niet het beste in jezelf naar boven halen. Zowel in de relationele als vriendschappelijke sfeer. Het is nu tijd om alles overboord te gooien dat je belemmert om jouw hart te openen voor jezelf en de wereld.

Durf de touwen los te gooien en uit te varen naar een misschien nog onbekende bestemming. Verlaat de veilige haven op koers naar een unieke missie. Jouw persoonlijke invulling van het leven. Wat wil je toevoegen, bijdragen en stimuleren? Beantwoord eerst de vraag voor jezelf en vertrouw erop dat je automatisch anderen aansteekt met jouw enthousiasme. Hieronder beschrijven we drie kristallen die je hierbij kunnen helpen.

Ulexiet voor inzicht & overzicht

Ulexiet (zie foto hierboven) is een kristal dat je helpt ver te zien. Dit geldt zowel voor het innerlijk zien; wat heb ik zelf te leren en onder ogen te zien, als ook je verbinding met de buitenwereld. Welke gebeurtenissen uit verleden, heden en nabije toekomst hebben invloed op mijn leven? Ulexiet noemt men ook wel TV steen, het vergroot en verscherpt jouw persoonlijke projectiescherm. Het kristal werkt dan ook met name in op het 3e oog (6e chakra).

Het versterkt intuïtie en visualisatiekracht ten gunste van positieve intenties voor de toekomst. En is inzetbaar voor het nauwkeurig interpreteren van informatie. Denk o.a. aan de betekenis van dromen. Een bijzonder kristal dat je helpt aandachtspunten voor jezelf te vinden om zo zuiver mogelijk met interne blokkades om te gaan. Zonder dat je wordt meegesleurd in de stroom van emoties.

Muscoviet voor bescherming van jouw energieveld

Dit is één van de belangrijkste beschermende kristallen voor het menselijk energieveld. Muscoviet verzegelt de aura en voorkomt aanhechtingen; het aanleggen van koorden geladen met ongewenste (negatieve) energie van anderen. Je voelt je door het kristal gesteund en gesterkt wanneer je je wilt losweken uit intense emotionele relaties.

Je laat je niet langer verleiden door emotionele triggers. In fysiek en spiritueel opzicht helpt muscoviet mensen die hoog gevoelig (HSP) zijn in hun proces van geestelijk ontwaken. HSP hebben vaak moeite zichzelf af te sluiten als het teveel wordt. Dit kan hoofdpijn, slapeloosheid en duizeligheid veroorzaken. Het kristal zorgt voor evenwicht, reguleert en doseert de toevoer van informatie naar lichaam en geest.

Rode Calciet voor vitaliteit & gezondheid

Rode calciet stimuleert het 1e chakra (de stuit), dat zorgt voor aarding, stevigheid en een gevoel van veiligheid. Je zult je gedragen voelen en een realistische kijk ontwikkelen op wat je aan kunt. Het leert je jouw energie evenwichtig te verdelen. Je voelt je vitaler en energieker dankzij dit kristal, zodat je het leven meer durft te ervaren zoals het naar je toe komt.

Fysiek helpt de steen mee het bloed krachtiger te maken, hormonale schommelingen te reguleren en jouw gezondheid in algemene zin te bevorderen. Dat hebben we momenteel allemaal nodig met het oog op de toenemende onrust en chaos in de wereld, die ons op verschillende lagen (mentaal, fysiek, emotioneel & spiritueel) behoorlijk zal blijven uitdagen.

Reinigen & programmeren

Reinig jouw kristallen in het maanlicht, met uitzondering van de nieuwe maan periode. Dit doe je als je denkt dat een kristal vervuild is door ‘niet eigen’ energie. Het maanlicht heeft per maand een specifieke uitwerking op de mens. Het is mooi deze ondersteunende energie van de maan aan het kristal toe te voegen. Lees meer hierover in een volgend kristallenblog.

Ulexiet mag niet met water in aanraking komen. De andere kristallen kun je wel in een schaaltje water leggen om de kwaliteit en informatie van het kristal door het water te laten opnemen. Daarna kun je het water drinken. Of werp het kristal in een rivier in de buurt om het welzijn van de aarde te bevorderen, zoals Little Grandmother aanbeveelt.

Op of bij het lichaam

Een kristal werkt natuurlijk ook zonder dit ritueel met het schaaltje water. Ons lichaam bestaat immers ongeveer uit 80% water. Lichaamsvocht reageert op en communiceert met kristallen. Draag de kristallen op of bij jouw lichaam, leg op de genoemde chakra’s of tijdens het slapen onder jouw hoofdkussen.

Benoem vooraf hardop een persoonlijke intentie en voel na wat er in jezelf gebeurt. Als je niet meteen een intentie paraat hebt, neem dan onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid om het kristal mee te programmeren. Waar en hoe raakt jouw intentie je? Laat het ons in een reactie weten!

2 Reacties

  1. Hi Richard, dank voor je reactie. Wij werken zelf al tientallen jaren met kristallen. Hebben stap voor stap met ze leren communiceren en healen. Er zijn tevens talloze boeken geschreven over het feit dat kristallen levende wezens zijn, net als planten en dieren. En neem bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons; daar zijn minuscule kristallen in verwerkt die als harde schijf fungeren. Informatie effectief opslaan. Zoek ook eens op Google naar het rijstexperiment, waar men de kracht van intenties zichtbaar maakt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon