De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

Kristalhelder

Kristallen hebben de potentie je te ondersteunen, bekrachtigen en leiden naar een gezonde balans in lichaam en geest. In deze tijd waarin gevoeligheid en stress toeneemt kan de juiste combinatie kristallen voor jou het verschil maken. Gun jezelf de kans om jouw levensenergie weer optimaal te laten stromen. Maak kennis met een aantal speciaal geselecteerde kristallen voor dit jaar.

Wat doen kristallen?

Net als mensen hebben kristallen, zo is wetenschappelijk vastgesteld, een elektromagnetisch veld. Wat zou er mogelijk zijn als je kristallen als levende wezens behandelt? Je bent zelf een levend organisme en reageert op interactie met een ander organisme zoals een mens of dier. Waarom zou dit niet ook voor een kristal gelden?

Leren communiceren met ze levert een prachtige uitwisseling op; inzichten, je lijf beter voelen, zelfliefde ervaren bijvoorbeeld. “Stenen zijn het meest volmaakte instrument in het universum om tegelijk de wereld en jezelf te doorgronden.”(De wijsheid van stenen, Robert Simmons & Naisha Ahsian, 2012, Haarlem). Wij hebben dit aan den lijve ondervonden en willen onze kennis en kunde graag aan jou doorgeven.

Krachtige kristallen voor nu

Lepidoliet werkt beschermend en reinigend. Het kalmeert uitgeputte zenuwen, zodat zorgen en stress naar de achtergrond verdwijnen. Dit kristal helpt beperkende gedrags- en denkpatronen te doorbreken en je eigen grenzen beter te stellen.

En zorgt met zachte hand voor balans tussen het mentale en emotionele. Lepidoliet stimuleert daarbij onafhankelijkheid en het verwezenlijken van doelen. Fysiek werkt lepidoliet positief op slaapproblemen en het immuunsysteem.

Draag lepidoliet op of bij het lichaam (op het hart) of onder jouw kussen voor een goede nachtrust. Leg één of meer kristallen in een warm bad om ultieme ontspanning te ervaren.

Blauwe Aragoniet werkt aardend en stabiliserend. Het helpt je tot rust te komen bij overstimulatie en stress bij overgevoeligheid en/of hoog gevoeligheid. Aragoniet geeft je een comfortabel gevoel in jouw lichaam.

Dit kristal biedt kracht, ondersteuning en bevordert flexibiliteit, concentratie en acceptatie. Het neemt je mee terug naar jouw jeugdperiode, geeft inzicht in de oorzaken van problemen. En helpt emotioneel tegen spanningsklachten en boosheid.

Draag aragoniet op of bij het lichaam. Het kristal werkt het beste als het langere tijd gedragen wordt. Of leg onder jouw hoofdkussen voor de nacht.

Labradoriet (zie foto hierboven) is een sterk beschermende kristal. Het buigt ongewenste energieën af uit jouw persoonlijke ruimte en voorkomt dat energie weglekt. Verdrijft projecties van anderen, maar brengt ook onderdrukte herinneringen en gevoelens uit het verleden boven water ter verwerking.

Dit kristal versterkt het geloof en vertrouwen in jezelf. Schenkt kracht en doorzettingsvermogen, stimuleert bovendien fantasie en creativiteit. En schept een balans tussen intellect en intuïtie.  Lichamelijk ondersteunt labradoriet de stofwisseling.

Draag labradoriet op het lichaam of houdt het kristal vast. Plaats in een ruimte ter bescherming van negatieve invloeden en energie.

Zorgen voor kristallen

Belangrijk om te weten is dat kristallen regelmatig gereinigd en opgeladen moeten worden. Net zoals je goed zorgt voor jezelf door voldoende te slapen en gezond voedsel tot je te nemen. Kristallen zijn als sponzen, ze nemen belastende energie van jou op als je met ze werkt, slaapt of mediteert.

Je reinigt kristallen eens per maand door ze een nacht in een schaaltje met water te leggen, het water weg te gooien en dan de kristallen op te laden in het zonlicht of in de volle maan. Let wel de volle manen zijn dit jaar bijzonder krachtig! Hier gaan we in een volgend blog dieper op in.

Meer informatie of interesse in een sessie met helende kristallen? Neem dan nu contact met ons op.

3 Reacties

  1. Mooi artikel over kristallen! Leuk om er zo een paar uit te kiezen en er iets over te vertellen! Misschien ook nog een idee om het per maand te doen? Ik zou dat steeds lezen omdat het interessant is:-)

    1. Wat een goed idee, Milou! We nodigen bij deze een ieder die dit leest uit ons te informeren over wat kristallen voor jouw persoonlijke situatie kunnen betekenen. Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig naar welk kristal je zou kunnen helpen om beter in te slapen, stress te verminderen of focus vast te houden? Maandelijks zullen we ons licht laten schijnen op de meest gestelde vragen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon