De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

drie-manieren-om-energiekoorden-te-zuiveren

Ons drieluik over (energie)koorden heeft de afgelopen weken een hoop losgemaakt. We schreven over het hacken van energie; bewust of onbewust wordt er levenskracht van je afgetapt. En laat jij ongemerkt toe dat dit gebeurt. Relatiekoorden met je partner, ex partner of goede vriend(in) die je maar niet loslaten. En het blog van vorige week over koorden uit het verleden die je nog kunnen belemmeren in het nu. Tijd voor praktische tips om de koorden op te schonen en waar nodig los te laten! Wat kun je eenvoudig zelf doen?

 

Hoog gevoeligheid (HSP)

Reacties stroomden bij ons binnen, variërend van herkenning, opluchting, ongeloof, maar ook boosheid. Boosheid vanwege het gevoel van onmacht dat de koorden kunnen aanwakkeren, maar ook boze mensen die zich afvroegen waarom wij dit onderwerp aan hoog gevoelige personen (HSP) hadden gekoppeld. Hoog gevoeligen leven immers alleen in het heden en voor de toekomst, toch?

Hoeveel mensen zijn eigenlijk hoog gevoelig? In de boeken van Elaine Aron is beschreven dat circa 20% van de bevolking tot deze categorie behoort. Wij vermoeden dat de tijd deze bewering inmiddels ruimschoots heeft ingehaald. Door de grote onrust en chaos in onze wereld en de energetische trillingen die daar bij horen, schatten wij in dat het wel 80% van de mensen betreft.

Verleden, heden & toekomst

Als mens zijn we allemaal op aarde geboren. Een mens leeft met het gegeven tijd in 3 realiteiten: het verleden vol herinneringen (goede en slechte die je bij blijven of achtervolgen), het heden (in flow van moment naar moment) en de toekomst (dromen, wensen, verwachtingen en doelen stuwen je voorwaarts). Het heden blijkt ons grootste struikelblok. Hoe moeilijk is ’t om bij jezelf te blijven?

En dat is nu precies het punt. We willen graag Eckhart Tolle volgen in zijn kracht van het nu. De stilte en rust ervaren zonder te worden opgejaagd. Maar hoe anders is het dagelijks leven vol triggers. Voor mij zoiets eenvoudigs als de radio die automatisch (veel te hard) aan gaat als ik de auto start. Heb ik daar om gevraagd? Ik erger me al voordat ‘t gebeurt en ben daarmee meteen weg uit het nu.

Koorden en de 3 realiteiten

Zo ook geldt dit voor de energetische koorden. We creëren ze moeiteloos elke dag opnieuw; in gesprek met een voorbijganger op straat. Of met het nieuws op de televisie over een schokkende gebeurtenis eerder die dag; voel maar eens na op het thema veiligheid en angst in jezelf. En met jouw partner als je gezellig op de bank zit te filosoferen over het leven (een hartkoord in de maak!)

Natuurlijk hebben we allemaal, hoog gevoelig of niet, te maken met koorden. En is het in positieve zin juist nodig de koorden uit het verleden, die te maken hebben met het gezin waarin je geboren bent, te eren. Er dankbaar voor te zijn, hoe pijnlijk ook. Ze hebben je iets over het leven geleerd én je mag er een punt achter zetten. De energie transformeren, het inzicht meenemen de toekomst in.

Centrum van je hoofd

Dus, wat te doen nu? Ga eerst rustig zitten op een plek waar je niet gestoord wordt. Maak heel bewust contact met je lichaam en laat de ontspanning bij elke ademhaling meer toe. Voel je voeten op de grond en weet je gedragen door de aarde. Laat de dagelijkse beslommeringen van je af glijden. Stem je dan, als je er klaar voor bent, af op het centrum van je hoofd (achter je ogen tussen je oren)

Precies in het midden van jouw hoofd. Dit is de plek van overzicht waar je ongestoord met jezelf kunt zijn en in stilte boodschappen of ingevingen kunt binnen krijgen. Moeiteloos! Vraag jezelf nu welk koord je ’t meest dwars zit. Weet, voel of zie waar het koord zich bevindt (achter of voorzijde van het lichaam, misschien welk chakra is betrokken). En met wie het koord aan het uiteinde verbonden is.

Water stroomt, lucht verplaatst

Vertrouw op je instinct! Gedachten vliegen voorbij als wolken in de lucht! Laat je er niet door afleiden. Nu heb je in beeld waar je aan wilt werken. Dat is de 1e stap. Vervolgens ga je bepalen via welke weg zuivering mag plaatsvinden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Met een ritueel, een intentie, liefde vanuit je hart, door de energie toestemming te geven te mogen stromen.

Zuiveren is iets wat we elke dag gedachteloos doen. Namelijk door te douchen, maar ook door simpelweg te ademen. Visualiseer het koord en stel je voor dat het water van de douche het koord schoon spoelt. Ontspan, adem diep in en uit. Bij de inademing haal je verse, niet vervuilde lucht binnen. Lucht geeft ruimte! Bij de uitademing laat je alles wat je dwars zit los. Blaas weg de ether in.

Waar rook is, is vuur

Dit kun je tot een dagelijks ritueel maken, Bewust douchen, met intentie en gedachtekracht. Gebruik makend van de sensaties in je lijf. Wat gebeurt er fysiek en emotioneel? Registreer jouw ervaringen zonder oordeel. Welke gedachten komen op en wat zeggen die over jou? Waar rook is, is vuur. Wat doe jij waardoor het koord blijft plakken? Stel je duidelijk grenzen of laat je je opbranden?

Van deze beeldspraak meteen naar de realiteit; het element vuur is ook interessant om mee te werken. Wij raden je aan eens te experimenteren met gedroogde witte salie. Een kruid dat intensief reinigt als je het aansteekt en laat smeulen. Je kunt er een ritueel van maken (smudgen) door met de aangestoken salie jouw hele aura te reinigen. Koorden te zuiveren met rook om ze te transformeren.

Liefde & dankbaarheid

Smudgen is een oud gebruik uit het sjamanisme. Salie wordt ook gebruikt om huizen te reinigen van bijvoorbeeld de energie van vorige bewoners. Je gaat door het vuur en laat achter wat niet meer bij je hoort. Belangrijk is dat je dit altijd met respect en warmte doet. Je wilt niets uitroken, maar er juist verantwoordelijkheid voor nemen. Rekening houdend met de gevoelens van jou en de ander.

Liefde en dankbaarheid zijn sleutelwoorden. Liefde voor jezelf, voor de ander die je spiegelt en dankbaarheid voor de waarde van het contact tussen jullie. Niets is voor niets. We zijn hier om te leren van elkaar. Wil je de dankbaarheid ruimte geven, dan kun je je afstemmen op een gids (een overleden dierbare) of een aartsengel. Door een kaart te trekken of je met hun energie te verbinden.

Jij bent een healer

Ik denk aan aartsengel Gabriel, die creativiteit, motivatie en communicatie stimuleert. Of Rafael, de goddelijke genezer. Zij zijn inspiratiebronnen om jouw zelfhelend vermogen te activeren. Want healen, dat kun je zelf! Het is een aangeboren kwaliteit van ieder mens. Lees meer over hoe je na het zuiveren de koorden liefdevol ontkoppeld in de laatste alinea’s van ons blog “What the hack”.

2 Reacties

 1. Goede Dag,
  ik ben vanuit het Spaans de vertaling aan het doen van Oracion de Co creacion (Gebed van de Co creatie) waar je alle bewuste en onbewuste gemaakte contracten door knipt, vooral die met armoede , eenzaamheid, leeg bestaan, emotioneel en geestelijk tekort te maken hebben. Je moet die 4 A4tjes 28 dagen hardop herhalen om het goed in te planten in je D.N.A. zodat ook de dingen uit vorige Levens, al dan niet plakkende delen in je (Geestelijk) Lichaam en of opgelegd door buitenstaanders / entiteiten los komen en niet meer teug komen.
  (Ik vind/vond het aardig interessant en heb het (nog) niet in het Nederlands kunnen vinden.

  Met Warme Vriendelijke Groet,

  afz. Nathalie

  1. Hi Nathalie,

   Dank voor jouw mooie aanvullende reactie!Ja, koorden kunnen ook op (algemener) thema bekeken en getransformeerd worden. Armoede en eenzaamheid zijn hele actuele voorbeelden. Je kunt deze thema’s in jezelf loslaten en ombuigen, maar ook het familiepatroon of generatielijn en vorige levens die er aan vast zitten meenemen. En zelfs op wereldniveau kunnen we onszelf deprogrammeren door gebed of meditatie. Zou je jouw vertaling met onze lezersgroep willen delen als deze af is? Zo kunnen we elkaar inspireren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon