De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

In ons vorige blog ‘Activeer jouw innerlijke piramide’ zijn we uitgebreid ingegaan op de onderste piramide, die is opgebouwd uit de chakra’s 1, 2 en 3. Het fundament in jouw leven, stevig gegrond in de diepte van de aarde. We vervolgen onze bewustwordingsreis met de tweede piramide die chakra 7, 6 en 5 in zich bergt. Deze piramide loopt vanuit de kosmos als een trechter taps toe en is verbonden met jouw hoger zelf. Hoe kun je jouw hoger weten effectief inzetten en laten doorwerken in de dagelijkse realiteit? En hoe zorg je dat je je op het meest zuivere kanaal instelt. Vergelijk dit met het kiezen van een televisie- of radiozender. Wat is voor jou de juiste frequentie? Daar waar beeld en geluid aansluiten bij jouw belevingswereld. Je voeden met informatie waar je al lang(er) naar op zoek was of je verrassen met nieuwe invalshoeken.

 

Ingefluisterde inspiratie

Stel, je hebt jouw basispiramide op orde. Je bent gegrond en gezond in het hier en nu aanwezig. Wanneer drama zich manifesteert in jouw leven, laat je je niet verleiden. Je blijft rustig en in contact met jouw eigen normen en waarden. Mocht je onverhoopt toch verstrikt raken in een opspelende emotie, ben je in staat jezelf terug te fluiten. Jezelf zonder oordeel toe te spreken en met zachtheid uit de situatie te manoeuvreren. Geen mens is perfect, het gaat om een basishouding en voldoende zelfkennis en zelfvertrouwen. Je laat jouw grondingskoord zakken, past indien gewenst breedte en diepte aan om een hernieuwde verbinding met de aarde aan te gaan.

Je bent klaar voor stap 2; contact maken met jouw eigen unieke skychannel. De ongebreidelde stroom van inspiratie en informatie die je naar een hoger plan tilt. Deze signalen zijn misschien minder sterk en duidelijk dan die zich vanuit de materie aandienen, maar zeker net zo waardevol. Het is een kwestie van leren afstemmen op deze energie. Wat wordt jou ingefluisterd, aan je getoond of verbeeld? Probeer niet te horen, maar echt met volle aandacht te luisteren, te absorberen zonder alles meteen te willen duiden. Gun jezelf een stilteplek (denkbeeldig in je hoofd of in een fysieke ruimte die alleen voor jou is) om ruis uit te bannen en zo optimaal gelegenheid te bieden aan dit proces.

De reis naar beneden

We begeven ons in breedste laag van de bovenste piramide; de ijlere sferen waarin het hoogste bewustzijn zich kenbaar maakt in het 7e chakra. Dit chakra kun je je voorstellen als een wijd vertakt antennesysteem dat in verbinding staat met het universeel bewustzijn van de mensheid (de bron). Het 7e chakra wordt ook wel gelinkt aan Shiva, symbool voor bewustzijn en het verlangen naar een kosmische eenheidservaring. Daar waar je los bent van conditioneringen. Ego en spiritualiteit volledig geïntegreerd zijn met harmonie, geluk en respect voor mens, dier en natuur als direct resultaat. Je ademt liefde in en uit, moeiteloos, je kunt niet anders.

Het 7e chakra geleidt de energie naar het centrum van waarneming, het 6e chakra. Hier draait het om het integreren van onze twee hersenhelften in de aardse zoektocht naar evenwicht. Je leert in dit stadium je onderscheidingsvermogen te ontwikkelen, inzicht te verwerven en jouw eigen perspectief te vormen. De energie trechtert zich en wordt persoonlijker. De centrale vraag is: wat brengt deze informatie je en hoe kun je ‘t vertalen voor jezelf en jouw omgeving? Chakra 5 vormt de sluitpost, de bron van de oerklank. Het roept je op jouw innerlijk bewustzijn vanuit de leegte en stilte te loodsen naar integere communicatie. Jouw unieke expressie zoals bijvoorbeeld schrijven, zingen, tekenen, schilderen of fotograferen.

Fusie tussen zon en maan

Als het zand in een zandloper beweegt de energie zich naar het middelpunt, het 4e chakra, waarin aardse en hemelse energie samenkomen. Het thema van het hartchakra is allesomvattende liefde, maar dit chakra vormt ook de passage van bewustzijn naar materie en vice versa. Precies hier klapt de bovenste piramide om naar de onderste piramide, zodat we als mens in staat worden gesteld alle opgedane inzichten en kennis te manifesteren in de wereld. De heldere dromen, visoenen, ruwe ideeën mogen vertaald worden in concrete doelen, projecten, een nieuwe ziens- of levenswijze. Wellicht een carrière switch, op weg naar werk dat dichter bij jezelf ligt.

Naast de route naar beneden is er tegelijkertijd een route omhoog via de onderste piramide. Alle ervaringen, struggles, hardnekkige (familie)patronen, waar je je zo goed als mogelijk doorheen hebt geslagen, dragen bij aan het uitspreken van jouw eigen waarheid. En een toenemend inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen, resulterend in een virtuele stilteruimte waar je een glimp opvangt van het grotere geheel. Je leert relativeren en de essentie destilleren. Stapje voor stapje. Je kunt je het leven voorstellen als een bandbreedte tussen de zon en de maan. De warme zon weerspiegelt jouw hoger bewustzijn. Die maan in het donker representeert jouw onderbewuste, inclusief jouw onderdrukte emoties.

Zorgvuldig balanceren

De zon en maan gedragen zich als twee magneten, die je in evenwicht houden tijdens het leven op  aarde. Als de maan dat wat je ’t liefst verstopt voor jezelf of anderen naar de oppervlakte brengt, schijnt de zon feller boven je om je de kracht te geven door te gaan en tot een oplossing of transformatie te komen. Als de zon je dreigt te verblinden; je bijvoorbeeld zoveel projecten de lucht in gooit dat je jouw grenzen dreigt de overschrijden, grijpt de maan in. Helpt jouw lichaam zich te herinneren waar dit toe leidt; pijn, verdriet, zorgen en vatbaarheid voor ziekte. Emoties roeren zich in je, willen gezien en gerespecteerd worden of je daar nu zin in hebt of niet.

De fusie tussen zon en maan, daar draait het allemaal om. En dat alles in jouw eigen tempo, met respect voor lijf en leden. In deze tijd is het belangrijk jezelf dicht op de huid te zitten. Aandachtig te registeren wat er in je onderbewuste leeft. Waar zou je meer aandacht aan mogen schenken? De meeste thema’s in deze tijd zijn gericht op:

  • Rust vinden in jezelf; verbinding met de natuur opzoeken, tijd creëren om op te opladen (niets doen of afspreken met gelijkgestemden), voldoende slaap, het weekritme herzien.
  • Onthechten; stoppen met malen in je hoofd, negatieve gedachten ombuigen, familie- & relatiepatronen evalueren, doorbreken en herijken.
  • Ik versus de ander; grenzen stellen, bij jezelf blijven, eerst jezelf liefhebben, actief in staat zijn tot onvoorwaardelijke liefde en deze liefde vervolgens delen met je naasten.

Neutraliteit bewaken

Ons advies: neem eerst de lift naar beneden, de kelder in. Zie, hoor, voel en weet wat daar is. Doorleef en transformeer. Druk daarna pas de knop naar de etage van het penthouse in. Visualiseer de zon en maan als jouw hulpbronnen. Voel hun schijnsel, ook als je ’t moeilijk hebt. Ze zijn er altijd, onuitputtelijk in dienst van jouw ontwikkeling. Tot slot stem je in contact met jouw hoger zelf altijd eerst af op neutraliteit. Je kunt dit in één van jouw vingers programmeren. Deze vinger licht op als je niet meer vanuit een neutrale positie kunt waarnemen. Of maak een papiertje met het woord neutraliteit er op en plaats het tijdens jouw werkdag in het zicht als reminder.

Meer lezen?

Linda Keen en Aart de Waard, Intuïtie in je vingers.

0 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon