De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

We leven in een interessante tijd. Een tijd waarin alles in versnelling raakt of je nu wilt of niet, verleden, heden en toekomst steeds meer organisch lijken samen te vallen. In healing sessies blijkt dit keer op keer het geval. De kosmos brengt ons in stelling om issues uit het verleden of zorgen over de toekomst in het nu te helen. Om te kunnen profiteren van deze nieuwe mogelijkheid is gerichte aandacht nodig voor je fundament: de onderste piramide, die de chakra’s 1, 2 en 3 met elkaar verbindt. Als het fundament stevig is, kun je gedoseerd nieuwe frequenties opnemen en in een zee van tijd verwerken. Ga je te snel, wil je teveel, dan stijg je op. En merk je meteen dat jouw lichaam, hoofd of emoties stagneren en je terugkerend belemmeren. Lees hier meer over ons 3 stappenplan om jezelf uit deze neerwaartse spiraal te bevrijden.

 

Stap 1: Sluit vriendschap met de tijd

Wij zijn gewend aan de chronos tijd, een lineaire, meetbare tijd. De kloktijd die uit eenheden bestaat, die overal neutraal en gelijk zijn. Het is ook de tijd waarin we steevast te kort komen, onszelf tekort doen. We haasten ons voorwaarts en proberen zoveel mogelijk in de beperkte tijd te duwen. De ‘to do’ of ‘must do’ list is leidend. Chronos tijd moet bevochten worden en neigt naar rechtlijnigheid, meer van hetzelfde. Chronos is in de Griekse mythologie de afstammeling van de oergod Chaos.

Maar hoe sluit je dan vriendschap met de tijd? Niet meer in gevecht gaan, maar juist vervloeien met jouw eigen ritme. Wij stellen je voor aan tegenhanger Kairos, de jongste zoon van Zeus die de godheid van het geschikte moment vertegenwoordigt. De innerlijke tijdsbeleving die zich door de kloktijd heen breekt. Kairos tijd staat garant voor creativiteit, beweging, vernieuwing, bevlogenheid en inzicht. Zoals je in een boek opgaat, de tijd vergeet en wanneer je opkijkt er tijd te over is. Dit betekent goed afstemmen en meebewegen met wat zich aandient, waar jouw aandacht naar toe wil.

Stap 2: Bouw aan een stevig fundament

Chakra’s openen, opschonen en op elkaar afstemmen is de volgende stap die bijdraagt aan een grondig fundament. Een nauwe samenwerking tussen de onderste 3 chakra’s is belangrijk om het zelf samen te laten vallen met het nu en in het nu te kunnen helen. Zij vormen samen de onderste piramide (het lager zelf), die met de punt wijst naar het hartchakra, de sleutel tussen het hoger (chakra 5, 6, 7) en lager zelf. Deze piramide is sterk verbonden met de aarde via het grondingskoord.

Het lager zelf vraagt momenteel veel aandacht. Kijk maar om je heen of luister naar de discussies in de krant of op social media. De centrale thema’s zijn; overleven, (on)veiligheid, seksualiteit, angst, eigenwaarde, vertrouwen, jezelf durven zijn, jezelf manifesteren. Dit is slechts een greep uit wat er dagelijks voorbij komt. Chakra’s zijn energiecentra die de levensstroom op gang houden. Voor een uitgebreide uitleg over de chakra’s verwijzen we je naar ons blog ‘Verstikkende relatie koorden’.

Ga eens bij jezelf na per chakra of het actief, overactief of (af)gesloten is. Visualiseer daartoe in chakra 1 de woorden ‘ik ben’, in chakra 2 ‘ik voel’ en in chakra 3 ‘ik wil’. Vertrouw er op dat je vanzelf informatie tot je krijgt in de vorm van een gevoel, een geluid, een woord, een beeld, een smaak. Neem de tijd om per chakra te ervaren wat er gebeurt. Daarna stel je je voor dat chakra 1 zich helemaal opvult met de kleur rood. Vervolgens oranje in chakra 2 en tot slot geel in chakra 3.

Stap 3: Gebruik de kracht van de piramide

De kleuren zijn een hulpmiddel om te voelen welke kwaliteit elk van de 3 chakra’s vertegenwoordigt. Is het lastig om de kleur ruim baan te geven, vraag dan een witte zuiverende wind door het chakra heen te waaien en alles mee te nemen waar je nu afscheid van wilt nemen. Vertrouw, het gaat vanzelf. Zo zul je gaandeweg een gekleurde piramide in jezelf waarnemen; een stevige rode basis, een oranje vreugdevol middenstuk en een krachtige gele punt, die met waardering het hart aantikt.

Geniet van jouw piramide, die altijd bij je is en je altijd opnieuw kunt oproepen. Knoop ter bevestiging een grondingskoord vast aan de basis van de piramide en sluit deze aan op het hart van moeder Aarde. Deze oefening helpt je dicht bij jezelf te zijn en blijven. Als je er mee bezig bent, kun je niet anders dan in het nu zijn. De piramide vorm, is al in vele wetenschappelijke studies bewezen, heeft een heilzaam effect op de gezondheid van mens & natuur en werkt als een transformator.

Piramides zijn in staat energie op te laden, gedachtenkracht te versterken en daarmee stagnatie te doorbreken. Ze werken zuiverend, herinneren je aan je oorspronkelijke staat van zijn en bekrachtigen fysieke vormkracht. We dagen je uit om de piramide te tekenen, in te kleuren en per chakra een positieve intentie te formuleren. Deze schrijf je in de verschillende lagen; ik ben …, ik voel …, ik wil … Hang de piramide op de spiegel in de badkamer, zodat deze als eerste in beeld komt als je op staat.

Je bent het waard! Heel jezelf in het nu, elke dag als je opstaat. Bekrachtig wie je bent en wilt zijn.

Bronnen:

0 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon