De schakel tussen intuïtie & manifestatie
De schakel tussen intuïtie & manifestatie

Op koers in 4 stappen

Heb je in jouw leven een vloed aan activiteiten en informatie waardoor je in de tijd bekneld raakt? En een eb aan ruimte voor jezelf om stil te staan waar je echt behoefte aan hebt? Overheerst het gevoel dat je geleefd wordt en je niet meer zelf aan het roer zit? Lees dan hier hoe je stapsgewijs het heft weer in eigen hand kunt nemen door je eigen coach te zijn. Stel jezelf de juiste vragen en creëer zo een nieuw veld van mogelijkheden. Jij alleen kunt het tij keren!


Hoog Sensitiviteit

Wat een periode van tumult, onrust en polarisatie! De wereld is in beweging in alle opzichten. Televisiebeelden of krantenartikelen zijn zo overweldigend dat ze je het gevoel kunnen geven nauwelijks meer invloed te hebben op het op gang brengen van een positieve stroom in jouw wereld. Zeker als je ook nog eens hoog gevoelig van aard bent (HSP).

HSP is meer en meer een gevestigd begrip aan het worden. Elaine Aron, de auteur op het gebied van HSP, beschrijft dat 15 tot 20% van de bevolking geboren is met een zenuwstelsel dat genetisch zo ontworpen is dat het gevoeliger is voor subtiliteiten, meer geneigd tot diepzinniger bespiegeling van innerlijke ervaringen en daardoor onvermijdelijk sneller overvoerd door gebeurtenissen van buitenaf.

En weet dat als je extravert van aard bent, dit niet betekent dat je niet HSP zou kunnen zijn. 30 % van de HSP blijken over een extravert karakter te beschikken. En we gaan nog verder door te beweren dat straks 80% van de wereld sensitiviteitsklachten zal vertonen. De chaos en onrust duwt ons als vanzelf deze kant op. Er is dus werk aan de winkel! Laat je niet leven, maar wek jezelf weer tot leven!

Aan de slag met het 4 stappenplan 

Stap 1

  • Wat werkt voor jou met name belemmerend in jouw leven?
  • Welk overlevingspatroon heb je jezelf aangeleerd?
  • Wat heb je nodig om jouw talenten tot bloei te brengen?

Schrijf op wat er als eerste in je opkomt. Onthoud daarbij dat jouw intuïtie niet liegt. Als je moeite hebt om de vragen voor jezelf te beantwoorden, vraag dan vrienden of familieleden om je te spiegelen. Wat zien zij gebeuren met jou door de jaren heen? Je zult ontdekken dat deze gesprekken waarde- en liefdevolle informatie zullen opleveren.

Stap 2

Stap 2 nodigt je uit om in alle rust en met een neutrale houding (zonder oordeel) naar jouw antwoorden te kijken. Laat ze helemaal tot je doordringen in de stilte. Ze geven je inzicht in en helderheid over jouw manier om om jouw gevoeligheid heen te bewegen en je aan te passen aan wat men van je verlangt in de maatschappij.

Stap 3

Jouw verdedigingsmechanisme ligt bloot en mag je nu ontmantelen. De antwoorden op de laatste vraag, “wat heb je nodig”, leiden je naar waar jij dringend behoefte aan hebt. Ze geven je een duidelijke richting in het onderzoeken van nieuwe manieren om dichter bij jezelf te blijven. En zo meer rust te ervaren in jouw leven.

Stap 4

Stel tot slot een contract op met concrete doelen (positief geformuleerd) voor de komende 3 maanden om jezelf niet langer te verloochenen. Neem op dat je elke week met mildheid terugkijkt en leert van het overwinnen van obstakels op jouw weg. Onderteken het contract om het verbond met jezelf te bekrachtigen. En geniet vooral van de wedergeboorte van jouw levensenergie, met jou als kapitein aan het roer.

0 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Caspar Veeger

Caspar Veeger

Nicole Tulfer

“facebook email icon